субота, 23 грудня 2006 16:28

Путін: в ціні на газ для України винен покійний Туркменбаші

 

Ціна в 130 доларів на газ для України є наслідком ціни, встановленої Туркменістаном. Про це сказав президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції з президентом України Ющенком після їх зустрічі у Києві.

На запитання, чи не зміниться ситуація на газовому ринку після смерті Сапармурата Ніязова і чи зможе в разі якихось проблем Росія надати додаткові об"єми газу Україні Путін відповів:

- З Туркменістаном у нас укладені довгострокові контракти на прокачку газу в Україну. Росія завжди забезпечувала, забезпечує і буде виконувати свої зобов"язання з виконання угод. Це саме стосується і транзиту енергоносіїв через нашу територію. Ми не бачимо жодних підстав для перегляду досягнутих домовленостей, - запевнив Путін.

Що стосується додаткових поставок Путін зазначив, що це питання може бути вирішене в рамках вже досягнутих угод в січні 2006 року.

- Готові на ринкових засадах співпрацювати з Україною і зробити додаткові поставки, - сказав президент Росії.

- Що стосується ціни в 135 доларів. Це ж не наша ціна, а туркменська. Туркменістан продав увесь обсяг газу Росії по сто доларів, транспорт плюс накладні витрати, ось і вийшла ціна, – заявив президент Росії, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Путін: в ціні на газ для України винен покійний Туркменбаші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі