середа, 23 травня 2007 18:14

Путін попросив Австрію змінити менторський тон в адресу Росії

Президент Росії Володимир Путін заявив у Відні на сумісній прес-конференції з президентом Австрії Хайнцем Фішером, що Росія не приймає менторський тон в свою адресу, хоча, як і інші країни, повинна прислухатися до критики, яка звучить з вуст правозахисників.

"Я вважаю, що наявність правозахисних організацій, таких інститутів як Європейський суд з прав людини та інших структур, які звертають увагу влади на проблеми, які ви згадали (права людини і свобода преси), - це украй важлива складова сьогоднішнього глобального миру", - заявив російський лідер, який прибув до Австрії в середу з дводенним візитом.

"Наші партнери в європейських країнах повинні не забувати, що і у них достатньо проблем подібного роду", - підкреслив Путін. Він нагадав, що в 1993 році Європейський суд з прав людини виніс ухвалу по обмеженню, пов"язаному з видачею ліцензій на радіо- і телемовлення в Австрії. Після цього, за словами Путіна, таких відмов у видачі ліцензій було немало.

"Європейські структури, у тому числі і міжнародні правозахисні організації звертають увагу на недосконалість австрійського законодавства в області імміграції. Звертають увагу на те, що тут піддаються необгрунтованим арештам, биттю, а часто і тортурам іммігранти з країн Африки", - сказав президент РФ.

На його думку, всі ці проблеми глобального світу, пов"язані з реаліями сьогоднішнього життя. "Ми всі сьогодні повинні думати над цим і разом їх вирішувати, але коли хтось встає в позицію менторства і повчання, це для нас неприйнятно", - підкреслив російський лідер, пише Newsru
Зараз ви читаєте новину «Путін попросив Австрію змінити менторський тон в адресу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі