пʼятниця, 05 березня 2010 18:34

Путін покликав Януковича до митного союзу

Росія запропонувала Україні вступити до митного союзу.

Пропозицію висловив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін.

"Вступайте до Митного союзу", - сказав він за підсумками зустрічі з президентом України Віктором Януковичем на його пропозицію провести "крутий поворот" у відносинах України і Росії.

Янукович відповів, що дуже чутливим питанням передвиборної компанії було питання українсько-російських відносин, не тільки в економічній сфері, але і в гуманітарній.

"І внутрішня, і зовнішня політика України буде серйозно скоригована", - пообіцяв український президент.

Як відомо, в митний союз входять Росія, Казахстан і Білорусь. Про своє бажання увійти в союз заявляла також Киргизія.

Також прем"єр-міністр РФ Володимир Путін на зустрічі з Януковичем заявив, що російсько-українська співпраця в енергетиці може розвиватися, зокрема, і на ринках третіх країн.

"Енергетика - і тут можна вибудовувати нормальні цивілізовані відносини, йти вперед і просуватися, зокрема, на ринку третіх країн", - сказав В.Путін.

Як повідомлялося, президенти Росії та України на переговорах у п"ятницю в Москві не обговорювали питання про ціну російського газу, яку в Києві вважають дуже високою.

Зате Янукович обіцяв не відкладати ухвалення законів для захисту прав російськомовного населення в Україні.

Новообраний президент також пообіцяв, що українська влада ухвалить рішення щодо указів екс-президента Віктора Ющенка, що надав звання Героїв України Степану Бандері і Роману Шухевичу, до святкувань 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Крім того Москва і Київ домовилися продовжувати консультації з перебування Чорноморського флоту в Севастополі на основі діючих угод 1997 року.

Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Путін покликав Януковича до митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі