четвер, 10 жовтня 2019 16:11

Путін не просив воду для Криму – Зеленський

Путін не просив воду для Криму – Зеленський
Україна припинила водопостачання в Крим через Північно-кримський канал в 2014 році. Фото: Shutterstock

Україна не відновлюватиме поставки води до окупованого Криму.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час прес-марафону на Kyiv Food Market.

Журналіст Анжеліка Руденко запитала гаранта, чи просив Володимир Пуін воду для Криму і чи розглядає Зеленський таку можливість.

"Ні. Питання води не обговорюється", - сказав він.

"Переговори хтось повинен починати. Тему та сторона не піднімала. Ми у цьому питанні захищаємо Україну. Що ми готові - ми робимо. На Херсонщині - там нормальний комфортний КПВВ. Є ідеї, як на Херсонщині показувати Криму: дивіться, як ми вкладаємо гроші. Розвивати там інфраструктуру. Особливо біля тимчасового кордону з Кримом", - додав Зеленський.

Раніше російські окупанти планували розпочати переговори з Україною щодо подачі води до Криму. Для цього звернулися до російського керівництва. Згодом окупаційна влада Криму заявила, що готова й далі сидіти без української води, лиш би не втратити "власну гідність".

2014-го через невиплату боргів і згідно з нормами Женевської конвенції Північно-кримський канал, що був головною водною артерією для цієї території, перекрили.

Зараз ви читаєте новину «Путін не просив воду для Криму – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі