четвер, 18 жовтня 2007 12:39

Путін нагадав Україні про ринкові ціни

Росія готова співпрацювати з будь-яким урядом України, сформованим після парламентських виборів 30 вересня.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у ході "прямої лінії", повідомляє РИА Новости.

"Я сподіваюся на те, що який би уряд в Україні не був сформований, на якій би політичній платформі він не здійснював свою діяльність, об"єктивна реальність буде підштовхувати наших партнерів до розвитку співробітництва з Російською Федерацією", - сказав президент.

Посилаючись на статистичні дані, президент відзначив, що в Україні проживає до 17 мільйонів етнічних росіян, а в Росії навіть на тимчасовій основі більше за всіх знаходиться саме українців - близько 4 мільйонів осіб.

"Від відносин між нашими країнами прямо залежить соціальне самопочуття мільйонів росіян і українців. Ми будемо приділяти цьому найпильнішу увагу", - заявив президент РФ.

На його думку, відносини між двома країнами мають будуватися "на сучасній, прагматичній основі, з урахуванням інтересів один одного".

"Якщо ми говоримо про енергоносії, то, звичайно, взаємодія в цій сфері повинна здійснюватися на ринковій основі", - заявив президент.

"Субсидування за рахунок низьких цін на енергоносії української економіки за останні 15 років складала щорічно 3-5 мільярдів доларів США. Такої підтримки Україна не одержувала і не одержить від жодної країни світу", - відзначив Путін.

"Але переходячи на ринкові відносини, ми це робимо і маємо намір це робити м"яко, спокійно, у дружньому режимі, не завдаючи збитку нашим українським партнерам", - підкреслив глава держави.

При цьому він нагадав, що Росія і сама переходить на ринкове ціноутворення всередині країни.

Зараз ви читаєте новину «Путін нагадав Україні про ринкові ціни ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі