четвер, 26 вересня 2013 17:54

Путін може забезпечити Медведчуку зростання рейтингу на виборах-2015 - політолог

Путін може забезпечити Медведчуку зростання рейтингу на виборах-2015 - політолог
Віктор Медведчук. Фото: tvi.ua

На президентських виборах в Україні у 2015 році конкуренцію Вікторові Януковичу, найімовірніше, складатимуть Віктор Медведчук, Петро Симоненко та нинішні опозиційні лідери. Для Януковича вигідно, щоби у другий тур вийшов комуніст, а Росія підтримає або Симоненка, або Медведчука.

Таку думку в коментарі tvi.ua висловив директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

За його словами, підписання Угоди про асоціацію України та ЄС ще не означає, що Москва відвернеться від Януковича.

"Але для початку треба буде покарати і Януковича, і Україну... А щодо проросійських кандидатів, то їх може бути, судячи з нинішньої ситуації, два. По-перше, це Симоненко (найвигідніший кандидат для Януковича). Другий варіант – Медведчук. Я думаю, що і сам Віктор Володимирович хоче цього", – наголосив Фесенко.

Він додав, що кампанія Медведчука вже активно проводиться – "в метро вже є його портрети, якась розкрутка Медведчука буде".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський суд відмовився скасовувати вибори мера за позовами Навального

Попри це, його рейтинг зараз в Україні менший 1%.

"Так, звичайно, пряма підтримка Путіна додасть йому кілька відсотків, але навряд чи вона зробить його кандидатом, який вийшов би до другого туру", – зауважив експерт.

Він зазначив, що за відсутності змін в еконономічній ситуації країни у найближчі два роки, до другого туру мають шанс потрапити Янукович і опозиційний кандидат.

"Якщо Кличка не допустять через юридичні моменти, то вийде Яценюк. Хоча варіант зняття Кличка нічого не вирішує для Януковича", – вважає Фесенко.

"Зараз кандидата промосковського, який мав би шанси виграти вибори, немає, і навряд чи він з'явиться. Інша річ – що Янукович навіть після підписання угоди перше, що може і має зробити, – це зняти напруження з Росією. Він намагатиметься домовитися з Путіним. Інша справа – чи захоче цього Путін, а я в цьому не впевнений", – сказав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Путін може забезпечити Медведчуку зростання рейтингу на виборах-2015 - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі