четвер, 21 лютого 2008 08:15

Путін і Тимошенко: Глибинних розбіжностей між нами немає

Путін і Тимошенко: Глибинних розбіжностей між нами немає
Росія запропонувала Україні спільно освоювати нафтогазові родовища в обох країнах, але при цьому заявила про необхідність дотримання прав російських інвесторів на Україні.

Ці проблеми піднімалися в середу в ході візиту до Москви прем"єра України Юлії Тимошенко і на її зустрічах з президентом Росії Володимиром Путіном і прем"єром РФ Віктором Зубковим.

"Серед наших пропозицій Україні не тільки транзит, але і сумісне освоєння вуглеводневих родовищ в обох країнах, причому з рівноцінним обміном активами", - сказав Зубков.

Він також заявив про підтвердження домовленостей двох країн в газовій сфері. "Ми підтвердили обопільну прихильність суворому виконанню домовленостей в цій сфері (у газовій) наших президентів", - підкреслив прем"єр РФ.

Він відзначив, що "наша надійна взаємодія в галузі енергетики - це і застава успішного розвитку двох країн, і загальний внесок в енергетичну безпеку Європи".

Президент Путін, відкриваючи в середу зустріч з Тимошенко заявив, що консультації керівників двох країн виявили відсутність глибинних суперечностей в російсько-українських відносинах.

Він відзначив, що міждержавні консультації, що відбулися, "пройшли продуктивно: ми домовилися по цілій низці проблем".

"Коли ми почали обговорювати ці проблеми, з"ясувалося, що проблеми всі вирішувані, глибинних суперечностей у нас немає, і ні по одній з них практично не було", - підкреслив президент РФ.

Разом з тим він відзначив необхідність розширення співпраці. "Нам би дуже хотілося, щоб як і з іншими нашими партнерами, більше приділялося уваги диверсифікації наших зв"язків", - заявив Путін.

За його словами, передумови для цього є. "Я маю на увазі великий ступінь кооперації між нашими підприємствами, які ми, зі свого боку, повинні підтримувати", - сказав президент РФ.

Зі свого боку Тимошенко також заявила, що не бачить жодного питання в російсько-українських відносинах, по якому у сторін були б серйозні розбіжності.

Путін на зустрічі з Тимошенко поцікавився, чи задоволена вона тим, як пройшли її переговори із Зубковим.

"Так, ми обговорили багато питань, і немає жодного питання, в якому б ми мали якісь дуже глибокі розбіжності", - відповіла прем"єр-міністр України.

За словами Тимошенко, на переговорах з Зубковим була досягнута домовленість про те, щоб в квітні цього року сторони мали повністю узгоджені пріоритети роботи всіх 11 міжурядових комісій, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Путін і Тимошенко: Глибинних розбіжностей між нами немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі