вівторок, 20 грудня 2022 00:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хотів, щоби Лукашенко воював проти України – Данілов

Путін хотів, щоби Лукашенко воював проти України – Данілов
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував візит Путіна до Лукашенка. Фото: УНІАН

Президент РФ Володимир Путін тиснув на Олександра Лукашенка, аби той погодився направити білоруські війська на війну проти України.

Однак самопроголошений президент Білорусі не має великого бажання робити цей крок, в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, інформує Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська розвідка сказала, чому Путін літав до Лукашенка

"Великого бажання, наскільки ми розуміємо, наскільки володіємо інформацією, ані в Лукашенка, ані в його громадян немає. Але росіяни зараз робитимуть усе можливе і неможливе, щоб змусити Лукашенка брати в цьому участь. Яке рішення буде ухвалено, ми побачимо найближчим часом", – сказав Данілов.

Він запевнив, що Україна готується до будь-якого розвитку подій.

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Лукашенко зі своїм сином Миколою зустрічав Путіна в аеропорту з хлібом-сіллю. У публічних заявах після зустрічі вони не говорили про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Путін хотів, щоби Лукашенко воював проти України – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі