середа, 07 грудня 2022 08:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін готується придушувати назріваючі протести мобілізованих росіян

Путін готується придушувати назріваючі протести мобілізованих росіян
Москві знадобилося майже три місяці, щоб підготувати деякі частини мобілізованих. Фото: eastnews.ua

Російський диктатор Володимир Путін збирається придушувати протести призовників та їхніх родичів після оголошення нової хвилі мобілізації в Росії.

Такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті за 6 грудня.

"Речник Кремля Дмитро Пєсков відреагував на чутки про другу хвилю мобілізації так, щоб розпорошити суспільне невдоволення: він закликав орієнтуватися на повідомлення міністерства оборони РФ та ігнорувати провокації", – ідеться в повідомленні.

Путін посилює заходи впливу, щоб мобілізовані не скаржилися на проблеми із призовом. Він підписав закон, який забороняє мітинги в урядових будівлях, університетах, школах, лікарнях, портах, вокзалах, церквах та аеропортах, імовірно, для придушення заворушень та протестів серед мобілізованих чоловіків та їхніх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни панікують: на кордоні з Україною почали зводити укріплення

Водночас рішення президента РФ віддати наказ про другу хвилю мобілізації, загальну мобілізацію або навіть офіційно оголосити війну Україні не усуне обмеження російської військової могутності, оскільки Росія здатна одночасно навчати лише 130 тис. призовників.

Москві знадобилося майже три місяці, щоб підготувати деякі частини мобілізованих. І це у той час, поки інші погано підготовлені та незабезпечені солдати передчасно потраплять на передову.

Влада РФ готує населення до нової хвилі мобілізації. Для цього там вже почали відповідну інформаційну кампанію. Але її оголошення не виправить проблем російської військової потужності для війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «Путін готується придушувати назріваючі протести мобілізованих росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі