вівторок, 24 січня 2012 14:02

"Пустіть нас до Азарова" - під клубом Кабміну мітингують студенти

"Пустіть нас до Азарова" - під клубом Кабміну мітингують студенти

На вулиці Інститутській у Києві перед будівлею клубу Кабінету міністрів мітингують члени студентської організації "Відсіч".

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Мітингувальники вимагають, щоб їх пустили на засідання круглого столу, на якому за участю прем'єр-міністра Миколи Азарова обговорюватимуть законопроект про вищу освіту.

"Ми зустрічалися з головою освітнього комітету Максимом Луцьким. Він обіцяв, що ми будемо в списках. Але цього не сталося", - сказав один з протестувальників Ілля Кротенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У похміллі Табачник так само компетентний, як у освіті

За його словами, студентів у законопроекті не влаштовує кілька норм.

"Зокрема, що там дозволяється вузам самим обрати мову освіти, знижується фонд стипендій. Стипендію збільшать за рахунок зменшення кількості студентів, які її отримують. Середня оцінка у 4 бали вже не стане гарантією отримання стипендій. У законі передбачена норма для довільного збільшення плати за навчання контрактникам. Можна буде відраховувати стипендію за академічний плагіат", - розповів Кротенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент знову пожурив Табачника

Мітингувальники тримають плакати з написами "Прем'єр опікується тільки потрібними студентами", "Бутафорська зустріч замість діалогу", "Ми теж студенти, пустіть нас до Азарова".

Коли про цю ініціативу дізнався Микола Азаров, до приміщення пустили одну із мітингувальниць.

Зараз ви читаєте новину «"Пустіть нас до Азарова" - під клубом Кабміну мітингують студенти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі