пʼятниця, 20 листопада 2009 08:59

Пункт про штрафи залишається в газових угодах

Пункт про штрафи залишається в газових угодах

"Газпром" не буде стягувати штрафи з України за невибраний газ, але відповідний пункт у контракті залишиться.

Про це повідомив журналістам радник президента Віктор Черномирдін.

Відповідаючи на питання, чи буде вилучено відповідний пункт з контракту, він заявив: "Ні, з контракту не буде виключений, звичайно, залишиться".

"Гроші на бочку, і жодних несподіванок"

Черномирдін також підкреслив, що основною запорукою стабільності в російсько-українських газових відносинах є тільки повна своєчасна оплата Україною російського газу.

"Гроші на бочку, і жодних несподіванок", - сказав він.

На його думку, "ми і так пішли на великі поступки (відмовившись від штрафних санкцій)". "Тут російські сторона пішла на серйозний крок - і підтримала економіку України, прокредитували фактично", - сказав він.

Нагадаємо, що прем"єр Росії Володимир Путін заявив, що Росія не буде виставляти Україні штрафні санкції за недобір газу.

"Маючи на увазі умови, в яких знаходиться економіка наших країн, і України перш за все, ми чудово розуміємо, що обсяг споживання впав. Маючи на увазі особливий характер наших відносин, прийнято рішення не виставляти ці санкції", - сказав прем"єр РФ.

"Я ще раз хочу публічно це підтвердити. Санкції пред"являтися не будуть", - підкреслив Путін.

Проте у Тимошенко сподівалися, що це обіцянка російського прем"єра буде зафіксована на папері.

"На економічному комітеті буде прийнятий протокол. Одним з пунктів цього протоколу економічного комітету і буде фіксація, що штрафних санкцій не буде", - заявив депутат від БЮТ Ігор Гринів в ефірі одного з телеканалів..

"Я впевнений, що Путін вміє тримати своє слово", - зазначив БЮТівець.

Інтерфакс, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Пункт про штрафи залишається в газових угодах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі