пʼятниця, 11 квітня 2008 11:49

Пукшин про прорахунки Тимошенко та рейдерство БЮТ

Заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин заявляє, що останнім часом до нього особисто зверталися емісари від БЮТ з пропозиціями організувати і втілити юридичні комбінації з метою зриву виборчої кампанії у Києві.

За задумом, скасування виборів столичної влади мало б відбутися через судові рішення за позовами третіх сторін, передає його слова прес-служба президента.

"По суті, пропонувалося провести рейдерську атаку на місцеве самоврядування, а заодно і на партнера по демократичній коаліції – блок "Наша Україна - Народна самооборона", - заявляє Пукшин.

Він припутив, що "імовірно, БЮТ добре усвідомлює, що його кандидат на посаду міського голови має вельми сумнівні шанси на перемогу, але шляху назад немає, тому й виникла ідея провалити вибори".

"Такі слизькі пропозиції були одразу відкинуті як незаконні й аморальні. Якщо БЮТ домагався виборів у Києві – хай чесно і відкрито змагається за результат, а не дурить громадськість", - додає Пукшин.

"Перекидаючи Турчинова на Київ, БЮТ хоче вбити двох жирних зайців"

Заступник глави секретаріату певен, що висунувши на посаду київського міського голови першого віце-прем"єр-міністра Олександра Турчинова, уряд намагається уникнути відповідальності за суттєві помилки в здійсненні економічної політики.

За його словами, різкий сплеск інфляції, яка за І квартал обігнала річний прогноз, поступове згортання соціальних програм, невизначеність із поставками газу на наступний рік – "це лише мала частина значних прорахунків Кабінету міністрів під керівництвом (Юлії) Тимошенко".

"Перекидаючи пана Турчинова на Київ, БЮТ хоче вбити двох жирних зайців – забезпечити владний плацдарм у столиці і вивести ключову фігуру у цій політичній силі з-під критики за значні економічні втрати", - стверджує Пукшин.

"Парадокс: одного з авторів кризових явищ в економіці країни делегують керувати містом, яке вп"ятеро наростило річний бюджет. Напевно, для продовження економічних експериментів і перевірки киян на міцність", - заявляє він.

Пукшин каже, що "нервова та хамувата реакція Кабміну на справедливу критику секретаріатом урядової політики має вагомі причини, адже скасовано систему тендерних процедур, які приносили діячам із БЮТ мільярдні прибутки, розгорнуто наступ на корупційний механізм земельних аукціонів, який повторює тіньові схеми державних закупівель".

"Зауважте: там, де рішуче перекриваються канали мільярдних зловживань, одразу з"являються одні й ті ж урядовці, які галасують, що секретаріат не дає працювати урядові. Насправді секретаріат ставить бар"єр проти нових форм розкрадання країни, які видумують ті, хто красиво говорить про боротьбу з корупцією", - сказав заступник голови секретаріату президента.

Зараз ви читаєте новину «Пукшин про прорахунки Тимошенко та рейдерство БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі