середа, 30 березня 2011 12:29

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Пукач вбив Гонгадзе за наказом Кравченка (Документ)
7

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-президента Кучми у зв'язку зі справою про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Згідно до документу Леонід Кучма "обурений текстом критичних публікацій Гонгадзе вирішив припинити його діяльність з перевищенням повноважень із застосуванням до нього фізичного насильства.

"З цією метою у червні 2000 року екс-глава держави дав наказ тодішньому міністру внутрішніх справ Юрію Кравченку про здійснення спостереження за Гонгадзе з метою припинення його журналістської діяльності".

У свою чергу, як зазначається у документі Кравченко доручив це зробити екс-керівнику служби зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу.

Крім того, як випливає з постанови 13-14 вересня 2000 року Пукач отримав наказ від Кравченка вбити Гонгадзе. 16 вересня міліцейський генерал і вже засуджені по цій справі Протасов, Попович та ін захопили Гонгадзе і вивезли у село Сухоліси, де задушили.

Раніше на брифінгу заступник Генерального прокурора Ренат Кузьмін заявив, що проти Кучми було порушено кримінальну справу у зв'язку із вбивством журналіста Георгія Гонгадзе. Сам Кучма твердить про свою невинність, однак запевняє, "що готовий пройти через все задля доведення".

Зараз ви читаєте новину «Пукач вбив Гонгадзе за наказом Кравченка (Документ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі