понеділок, 10 грудня 2012 15:32

Пукач передумав: Гонгадзе вбили за неповагу до Кучми

Пукач передумав: Гонгадзе вбили за неповагу до Кучми
Олексій Пукач раптово змінив свої свідчення. Фото: karpatnews.in.ua

Журналіста Георгія Гонгадзе вбили, тому, що він не поважав президента Леоніда Кучму. Про це сьогодні, 10 грудня, в суді заявив екс-генерал МВС Олексій Пукач, розповіла адвокат вдови Гонгадзе Мирослави - Валентина Теличенко.

"Сьогодні Пукач назвав мотивом убивства Гонгадзе те, що він не поважав президента Кучму і не схвально про нього відгукувався", - сказала пані Теличенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гонгадзе вимагає допитати Кучму, Литвина та Мельниченка

Вона зазначила, що ці показання не ув'язуються з тим, що раніше стверджував пан Пукач. Нагадаємо, він заявляв, що наказ про вбивство йому віддав особисто екс-міністр МВС Кравченко.

"Не хочеться вірити, що українські правоохоронці вбивають людей, тільки за те, що вони не поважають чинного президента", - зазначила адвокат.

Справу за обвинуваченням Олексія Пукача слухають у Печерському суді з квітня 2011 року. Досудовим слідством встановлено, що Пукач на виконання наказів екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 скоїв вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд не захотів скасувати заставу для Мельниченка

У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які за заявою Генпрокуратури, належать вбитому журналісту. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

Олексія Пукача затримали в липні 2009 року в Житомирській області у зв'язку з причетністю до вбивства Гонгадзе, і з тих пір знаходиться під вартою

Зараз ви читаєте новину «Пукач передумав: Гонгадзе вбили за неповагу до Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі