субота, 24 березня 2012 11:04

Пшонку просять розібратись із міліцейським свавіллям на Майдані Незалежності

Пшонку просять розібратись із міліцейським свавіллям на Майдані Незалежності

Народний депутат від Народного Руху України (НРУ) В'ячеслав Коваль подав генеральному прокурору України Віктору Пшонці та міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку депутатський запит щодо зриву мирної акції громадянської кампанії "ВСТАВАЙ".

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, Коваль вимагає визначити винних у протиправних діях представників правоохоронних органів проти молоді й порушенні права громадян на мирні зібрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркут" не дає опозиціонерам поставити на Майдані намет

"Це міліцейське свавілля стало кричущим проявом того, наскільки нинішня влада боїться власного народу і прагне придушити протестні настрої у зародку.  Відтак, цей інцидент потребує негайного розслідування і правової оцінки", - упевнений рухівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів заявили, що ставити намети на Майдані не варто

У запити викладено вимогу  встановити осіб, які "віддавали злочинні накази щодо заборони проведення акції" та притягнути до відповідальності тих правоохоронців, які застосували брутальну фізичну силу до учасників мирного зібрання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наметове містечко прихильників Тимошенко можуть знести

Нагадаємо, 22 березня 2012 року міліція та бійці спецпідрозділу "Беркут" намагались у силовому порядку протистояти проведенню молодіжної акції "Готуй намет навесні", організованої активістами "Батьківщини Молодої", ВГО "Молодий Народний Рух", ВМГО "Студентська свобода", "Фронту змін" та "УДАРу" на Майдані Незалежності у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Пшонку просять розібратись із міліцейським свавіллям на Майдані Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі