середа, 23 січня 2013 09:14

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка заздалегідь орієнтує суд, що Тимошенко треба засудити на довічне — екс-суддя

Пшонка заздалегідь орієнтує суд, що Тимошенко треба засудити на довічне — екс-суддя
Юрій Василенко каже, що доказів у справі дуже мало. Фото: montyan.org

Екс-суддя Юрій Василенко впевнений, що генеральний прокурор не мав права так категорично висловлюватись щодо причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція розповіла про тортури над Тимошенко та Луценком європейському омбудсмену

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Генпрокурор у порушення закону вирішив заздалегідь, що Юлії Тимошенко потрібно дати довічне ув'язнення. Та й взагалі, я так розумію, що доказів у цій справі про вбивство Щербаня немає. Тому генпрокурор заздалегідь орієнтує суди на те, щоб Юлію Тимошенко засудили на довічне ув'язнення. Це не прерогатива прокурора, а суду. Саме він має встановити, чи винна Тимошенко у замовленні вбивства Щербаня, чи ні. А який у нас суд, це зрозуміло. Я не впевнений, що  вона в цьому винна", - зауважив Василенко.

Екс-суддя також наголосив, що розслідування справи Щербаня раніше вже закривали за відсутністю складу злочину.

"Цю справу закрили за відсутністю складу злочину. Тут вона випливла знову — бо є потреба засудити Тимошенко на довічне. До неї повернулися, бо є очікування, що Європейський суд прийме рішення, що по попередній справі Тимошенко засудили несправедливо. Щоб її не випустили, генпрокурор і каже, що вона винна у справі Щербаня", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В СБУ знали про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня з 2001 року?

Василенко також додав: "Порушено усі норми про неупередженість. Є купа статей закону, за якими генпрокурор до завершення суду не має права нічого говорити".

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор Віктор Пшонка оголосив про завершення слідства щодо причетності Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка до замовного вбивства нардепа Євгена Щербаня. Він також зауважив, що є багато неспростовних доказів, що Тимошенко у цій справі дійсно винна. Після чого додав, що їй може загрожувати довічне ув'язення.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка заздалегідь орієнтує суд, що Тимошенко треба засудити на довічне — екс-суддя ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі