пʼятниця, 25 березня 2011 12:51

Пшонка пообіцяв більше розповісти про загибель Чорновола

Пшонка пообіцяв більше розповісти про загибель Чорновола

В разі отримання дозволу на ексгумацію тіла багаторічного лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола, який загинув 12 років тому під час автокатастрофи, генеральний прокурор України Віктор Пшонка обіцяє наприкінці квітня повідомити значно більше інформації у справі загибелі українського дисидента.

Про це повідомив заступник голови НРУ Роман Сушко.

За його словами, Народний Рух не веде власного розслідування загибелі Чорновола.

"Але ми постійно працюємо із прокуратурою, заставляємо працювати у цьому напрямку її та МВС. Зокрема, сьогодні о 9:15, протягом майже 40 хвилин, в Генеральній прокуратурі відбулась наша зустріч із генеральним прокурором Пшонкою", - уточнив рухівець.

Політик додав, що від Руху із генпрокурором зустрілись нинішній лідер НРУ Борис Тарасюк, народний депутат від НРУ Олександр Чорноволенко й голова Молодого Народного Руху Іван Крулько - обговорювали тему просування розслідування справи.

"Пшонка сказав, що робота продовжується. Він обіцяє в кінці квітня сказати значно більше, оскільки сподівається отримати дозвіл від родини Чорновола на ексгумацію тіла", - зазначив Сушко.

"До речі, ексгумація тіла водія Павлова, який тоді теж загинув, уже проведена. Але результатів її ми не знаємо", - додав рухівець.

На його переконання, у справі загибелі Чорновола буде поставлено крапку тоді, "коли в Україні буде українська влада, яка проведе до кінця це розслідування".

"Для цього потрібна тільки політична воля. На сьогоднішній день даних назбиралось дуже багато. Якби цього справді побажали, якби цього ще захотів президент Ющенко, то було б уже все відомо. Але якщо попередній голова держави не захотів дізнатись, хто ж його отруїв, то зрозуміло, чому досі не відомо, хто був організатором вбивства Чорновола", - резюмував Сушко.

Слід зазначити, 25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль—Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в "КамАЗ" з причепом, який розвертався посеред шосе.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка пообіцяв більше розповісти про загибель Чорновола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі