пʼятниця, 24 грудня 2010 14:43

Пшонка обіцяв допитати Саламатіна

Пшонка обіцяв допитати Саламатіна

Генпрокуратура порушить кримінальну справу щодо завдання тілесних ушкоджень депутатам 16 грудня одразу після надання результатів судмедекспертизи постраждалих.

Про це заявив на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів генпрокурор Віктор Пшонка.

"Як тільки буде перша довідка судово-медичної експертизи по тілесних ушкодженнях, зразу буде порушена кримінальна справа в розрізі тих статей Кримінального кодексу, які будуть", - сказав він.

За словами Пшонки, порушуючи кримінальну справу по блокуванню парламенту, "слідчий мав право визначатися з кваліфікацією".

"Будуть проводитися процесуальні дії, тобто допити, очні ставки, експертизи, а також слідчі дії, які можуть проводитися тільки в умовах відкритої кримінальної справи", - сказав він.

У свою чергу прокурор Києва Юрій Ударцов повідомив. що слідчо-оперативна група вже опитала побитих депутатів, депутатів-регіоналів, працівників служби охорони Верховної Ради, а також лікарів Феофанії.

"Крім того ми витребували, зробили виїмки всіх предметів, які були застосовані в ході блокування ВР", - сказав він.

Після цього на уточнююче питання, чи буде допитаний в рамках справи голова Укрспецекспорту Юрій Саламатін, Пшонка відповів: "Те, що він буде допитаний – це точно".

Крім того, він повідомив, що один з побитих депутатів відмовляється давати свідчення. Однак він не назвав прізвище цього депутата.

Нагадаємо, ввечері, 16 грудня, у президії Верховної ради відбулося масштабна бійка між депутатами від Партії регіонів і БЮТ-Батьківщина. Зокрема, з боку Партії регіонів у бійці взяли участь Олександр Волков, Олег Царьов, Владислав Забарський і Ельбрус Тедеєв.

У результаті масової бійки ряд бютівців отримали травми: Михайло Волинець отримав травму черепа, а Володимиру Бондаренку пошкодили руку. До лікарні Феофанії доставлені п'ятеро депутатів: Володимир Бондаренко, Михайло Волинець, Юрій Гнаткевич, Євген Суслов і Василь Кравчук.

Потерпілі депутати від фракції БЮТ звернулися до Генпрокуратури щодо притягнення до відповідальності осіб, винних у нанесенні їм фізичних ушкоджень.

21 грудня Прокуратура Києва завершила перевірку у зв'язку з подіями, що відбулися 16 грудня у сесійній залі Верховної Ради України, і порушила кримінальну справу за частиною 2 статі 344 Кримінального кодексу України.

Сьогодні стало відомо, що за фактом подій, що відбулися у парламенті минулого четверга, 16 грудня, прокуратура порушила кримінальну справу проти нардепів від БЮТ за фактом перешкоджання діяльності народних депутатів, тобто за блокування трибуни.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Пшонка обіцяв допитати Саламатіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі