пʼятниця, 24 грудня 2010 12:53

Пшонка назвав свого головного ворога

Пшонка назвав свого головного ворога

Генеральний прокурор Віктор Пшонка визначив першочергові проблеми, які повинні стати основними пріоритетами у діяльності органів прокуратури у 2011 році. Головне з них - недопущення корупційних правопорушень. Про це йшлося під час розширеного засідання колегії ГПУ за результатами роботи органів прокуратури за 2010 рік.

Пшонка зазначив, що серед всіх глобальних і першочергових проблем, на яких має бути зосереджена увага органів прокуратури, головним питанням має бути протидія корупції. "Передусім це означає боротьбу з хабарництвом, розкраденням і привласненням державних коштів, зі зловживанням владою і перевищенням службових повноважень", - додав він.

За словами Генпрокурора, у карному правовому полі пріоритетом має стати затвердження принципу неминучості покарання: "Вкрав гроші - поверни їх державі і народу, а сам неси відповідальність відповідно до вимог суворого закону. Закон має бути і буде один для всіх - і для членів уряду, і для народних депутатів, і для прокурорів і суддів", - заявив він.

Також Пшонка наголосив, що уваги потребує і захист інтересів держави від неправомірного посягання в бюджетній сфері, зокрема при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні гроші. "Необхідно дати рішучу відсіч всім, хто будь-яким способом і під будь-яким приводом посягає на державну скарбницю, а також зосередити зусилля на захисті інтересів держави і громадян у сфері використання земельних ресурсів, - зазначив Генпрокурор.

Пшонка вважає, що захист прав громадян на оплату праці, соціальне і пенсійне забезпечення, а також соціальний і правовий захист військовослужбовців також вимагає вживання додаткових заходів. "Органи прокуратури повинні зробити все, що від них залежить, щоб кожен громадянин нашої держави відчував себе захищеним і отримував гідну і своєчасну винагороду за свою роботу", - наголосив він.

Нагадаємо, що Янукович призначив генпрокурором Пшонку у листопаді. На цій посаді він змінив Олександра Медведька, який вперше в історії України відбув повний термін на цій посаді.

Як відомо, син Пшонки Артем є депутатом Верховної Ради від Партії регіонів. Ходять чутки, що його хресним був президент України Віктор Янукович. Сам Пшонка - старший спростовує цю інформацію.

Згодом, брата генпрокурора Миколу Пшонку було призначено заступником голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Пшонка назвав свого головного ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі