Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 20:19

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Пшонка чекає від Захарченка та Якименка звіту по Врадіївці до п'ятниці

Пшонка чекає від Захарченка та Якименка звіту по Врадіївці до п'ятниці
Віктор Пшонка. Фото: trust.ua

Глави МВС та СБУ Віталій Захарченко та Олександр Якименко повинні прозвітувати про результати службових розслідувань до кінця тижня.

Про це заявив Генпрокурор Віктор Пшонка під час наради з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України щодо подій у Врадіївці, де двох правоохоронців підозрюють у зґвалтуванні жінки.

"Окремо я вимагаю пояснень від ваших керівників структурних підрозділів, чому інформація про цей злочин стосовно 29-річної дівчини, не була у повному обсязі доведена до вашого відома, до відома керівництва прокуратури області одразу після того, як дані про нього вносилися до ЄРДР", - сказав він.

"Крім того, об'єктивного з'ясування потребує і той факт, що у спецповідомленнях із самого початку були відсутні згадки про зґвалтування дівчини. У разі якщо це халатність або ж умисні дії когось із ваших підлеглих, то за це має наступити і відповідальність", - підкреслив він.

Крім того, за його словами, слідчі органи Миколаївської області отримали вказівку щодо активізації слідства у кримінальних провадженнях минулих років щодо загибелі дівчат, які розслідуються у Врадіївському районі.

Як відомо, 27 червня до лікарні Врадіївки потрапила 29-річна Ірина Крашкова, яку було жорстоко зґвалтовано та побито. Ґвалтівниками виявилися два офіцери міліції – лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак, а також таксист Рябіненко.

Поліщук та Рябіненко затримані, а у Дрижака виявилося алібі: він на момент злочину чергував у райвідділі, про що нібито є відеодокази.

Поліщук є племінником прокурора Заводського району Миколаєва.

Дрижак є хрещеником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка.

Голова МВС Віталій Захарченко уже відсторонив від посад начальника УМВС у Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції. Звільнено також прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалка.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка чекає від Захарченка та Якименка звіту по Врадіївці до п'ятниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути