вівторок, 03 лютого 2015 02:00

Псакі пояснила слова Обами про посередництво США під час Євромайдану

Псакі пояснила слова Обами про посередництво США під час Євромайдану
www.km.ru

Речник Державного департаменту США Джен Псакі зазначила, що в словах президента США Барака Обами про "посередництво" Штатів під час демократичних змін в Україні на початку минулого року немає жодних секретів або прихованого змісту. Про це вона зауважила під час щоденного брифінгу в понеділок, передає "Укрінформ".

"Немає таємниці, що ми працювали з українською владою, опозицією та іншими дійовими особами, щоб досягти рішення й повернути Україну на шлях нормального життя, реалізувати прагнення народу України до демократії, дотримання прав людини, європейської інтеграції та довгострокового економічного росту в країні", - пояснила речник держдепу.

Вона нагадала, що в посередницьких процесах в Україні, крім Сполучених Штатів, брали участь також Росія та представники урядів європейських країн.

При цьому Псакі підкреслила, що Вашингтон ніколи не приховував своєї позиції стосовно підтримки перехідного періоду в Україні та сприяв тому, щоб Україна отримала економічну допомогу, якої так потребувала.

Як нагадує агентство, вихідними на CNN вийшло інтерв'ю з президентом США Бараком Обамою, в якому він згадав про ситуацію в Європі та зауважив, що Штати тиснутимуть на Росію через її агресивну поведінку. Серед іншого, американський лідер зауважив, що США "виступили посередником" в Україні під час зміни влади на початку минулого року. Ця фраза була миттєво підхоплена російськими ЗМІ, які інтерпретували її як визнання в причетності до "незаконного державного перевороту в Україні".

Зараз ви читаєте новину «Псакі пояснила слова Обами про посередництво США під час Євромайдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі