Ексклюзиви
четвер, 21 січня 2021 17:19

Провокуючи подорожчання електроенергії, Ахметов остаточно псує відносини із Зеленським — політолог

  Відносини Ахметова і Зеленського знаходяться під загрозою. Фото: з відкритих джерел
Відносини Ахметова і Зеленського знаходяться під загрозою. Фото: з відкритих джерел

Подорожчання енергоносіїв в Україні знову розкриває проблему непрозорості ціноутворення і зловживань олігархами своїм монопольним становищем.

Про це заявив політолог Микола Давидюк.

"Поки всі обговорюють зростання газових тарифів, на периферії виявилося подорожчання електроенергії для населення. Скасування пільгових 100 кВт уряд Дениса Шмигаль виправдав вимогою МВФ, але головним одержувачем вигоди від цього рішення стала компанія ДТЕК, де прем'єр раніше працював топ-менеджером.

Рінат Ахметов потирає руки в передчутті нових надприбутків, але на цьому не заспокоївся. Державна Центренерго днями звинуватив ДТЕК в умисному обмеженні поставок вугілля з метою спровокувати нову хвилю зростання ціни.

Схоже, Ахметов вирішив ігнорувати політичну напругу в країні, пов'язану з тарифними майданами, і став одним із драйверів зростання цін.

Головною жертвою цього рішення олігарха є президент Володимир Зеленський, якому крім подорожчання газу тепер доводиться мати справу ще й з ростом ціни на електроенергію. Очевидно, президентською відповіддю на цей виклик може стати відставка близького до Ахметова прем'єра Шмигаля вже у лютому-березні. У будь-якому випадку очевидно, що провокуючи зростання цін на електроенергію, Ахметов остаточно псує відносини з Зеленським", — зазначив політолог.

Раніше стало відомо, що найбільший приватний постачальник вугільної продукції, компанія ДТЕК, зупинила відвантаження вугілля на адресу ТЕС ПАТ "Центренерго", порушивши умови договору, не дивлячись на отриману передоплату в розмірі 106 млн грн. Більш того, користуючись критичною ситуацією із запасами палива, 13 січня постачальник надіслав на адресу "Центренерго" попередження про підвищення ціни на вугілля із 1650 грн до 2100 грн за тонну.

Зараз ви читаєте новину «Провокуючи подорожчання електроенергії, Ахметов остаточно псує відносини із Зеленським — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути