вівторок, 05 серпня 2008 14:20

Протистояння груп Тимошенко і Януковича загостриться з осені

Протистояння груп Тимошенко і Януковича загостриться з осені
Українські політичні експерти і політологи прогнозують, що в майбутньому політичному сезоні слід чекати поляризації українського політикуму навколо двох вірогідних кандидатів в президенти: нинішнього прем"єр-міністра Юлії Тимошенко і лідера Партії регіонів Віктора Януковича.

Такий висновок з експертного дослідження, проведеного серед 25 провідних українських політологів і політичних експертів Центром соціологічних і політичних досліджень "Социовимір" з 28 липня по 3 серпня 2008 року, зробив глава правління центру "Социовимір" Сергій Таран у вівторок на прес-конференції в Києві.

"У новому політичному сезоні слід чекати поступової поляризації українського політикуму навколо двох вірогідних кандидатів в президенти: Юлії Тимошенко і Віктора Януковича", - сказав Таран.

Він підкреслив, що таке протистояння підігріватиметься з осені".

Український політикум, за словами Тарана, визначатиметься, на чиїй стороні в політиці він знаходитиметься.

У цьому контексті глава правління центру відзначив, що слід чекати об"єднання українського політикуму навколо Тимошенко і Януковича.

На переконання Тарана, коли найбільш вірогідними кандидатами в президенти є лише дві людини, виборча кампанія буде легшою, і, таким чином, буде легше мобілізувати електорат.

Протистояння між цими двома політиками "буде дуже вигідним".

Разом з тим, як стверджує експерт, не слід чекати від Тимошенко або Януковича різких заяв, оскільки обидва вони орієнтуватимуться на так званих "середніх виборців".

Озвучуючи основні висновки з проведеного експертного дослідження, Таран підкреслив, що в новому політичному сезоні не слід чекати добровільної відставки уряду.

За його словами, навіть якщо така відставка відбудеться, то лише завдяки ситуативному союзу президента і Партії регіонів.

Кажучи про те, на чому буде побудована передвиборна стратегія основних політичних гравців на майбутніх президентських виборах, Таран відзначив, що Тимошенко апелюватиме насамперед до своїх виборців, Янукович - до фінансових проектів, направлених на залучення до його передвиборної кампанії нових прихильників.

Разом з тим, Віктор Ющенко постарається мобілізувати насамперед адміністративний ресурс, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Протистояння груп Тимошенко і Януковича загостриться з осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі