четвер, 04 червня 2009 13:36

Проти Жванії закрили кримінальну справу

Проти Жванії закрили кримінальну справу

Печерський райсуд Києва скасував постанову слідчої групи Генпрокуратури про порушення останньої кримінальної справи у відношенні члена фракції "НУ-НС" Давида Жванії.

Рішення ухвалено 4 червня, повідомляє прес-служба "Народної самооборони" із посиланням на захисника Жванії в суді Геннадія Москаля.

За його словами, починаючи з 18 травня 2008 року слідчо-оперативна група Генпрокуратури, яка розслідувала отруєння Ющенка, звинувачуючи Жванію в причетності до отруєння президента, намагалась відібрати у нього і знищити паспорт громадянина України, позбавити українського громадянства, депортувати за межі України і заборонити в"їзд до країни.

Переслідування велося в рамках кримінального, адміністративного і цивільного судочинства і супроводжувалося порушенням Конституції України та законів України.

Москаль повідомив, що у відношенні Жванії проводилися цілі серії незаконних оперативно-розшукових заходів - прослуховування телефонних розмов, незаконне проникнення в приватне житло і службове приміщення, встановлення прослуховуючих пристроїв та апаратури, візуальне спостереження.

Також, за словами Москаля, у відношенні депутата відбувалося втручання в особисте життя, прикриття під виглядом оперативних заходів різного роду провокацій, роздача інтерв"ю, які порушували його честь гідність та ділову репутацію.

Майже кожного дня до Генпрокуратури викликалися родичі Жванії, його друзі і знайомі, а також колишні бізнес-партнери і працівники фірм, де їх в брутальній та грубій формі допитували, хоча ці допити не мали жодного відношення до отруєння президента, розповів захисник Жванії.

У цей же час по телефону з уст невідомих на адресу Жванії лунали погрози та вимоги терміново виїхати з України, додає він.

За словами Москаля, "відповідальні працівники секретаріату президента у категоричній формі також вимагали від Жванії негайно виїхати з України, при цьому обіцяли закрити кримінальні справи проти нього і не відкривати їх у майбутньому".

"Якщо такі дії мали місце у відношенні народного депутата України, колишнього члена українського уряду, одного з найближчих соратників президента Ющенка, то що робити в цій країні пересічному громадянину?", - запитує Москаль.

Жванія звернувся до тимчасової слідчої комісії ВР, яка займається розслідуванням обставин отруєння Ющенка, і попросив членів комісії дати правову оцінку даним фактам.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Проти Жванії закрили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі