Ексклюзиви
понеділок, 25 жовтня 2010 17:07

Проти Ющенка можуть порушити справу за продаж зброї

Проти Ющенка можуть порушити справу за продаж зброї

Генеральна прокуратура, вивчивши матеріали, надані слідчою комісією з розслідування постачань зброї до Грузії, порушила низку кримінальних справ. Про це заявив голова комісії Валерій Коновалюк.

За його словами, одним з головних підозрюваних може стати екс-президент України Віктор Ющенко. "Всі фінансові махінації, пов'язані із поставками зброї до Грузії, патронував особисто Віктор Ющенко", - заявив Коновалюк.

Голова комісії не виключив, що в майбутньому прокуратура може порушити кримінальну справу конкретно проти Ющенка. Слідча комісія вважає, що Україна продала озброєння Грузії на понад 2 млрд. доларів, хоча до держбюджету при цьому надійшло лише 200 млн. доларів.

Як відомо, парламентська комісія з розслідування поставок української зброї до Грузії була створена восени 2008 року. Приводом для її створення послужили звинувачення Росії у постачанні української зброї до Грузії.

Росія з самого початку болісно реагувала на постачання зброї до Грузії. Тема ще більше загострилася після грузино-російської війни. У відповідь офіційний Київ заявляв, що всі поставки зброї відповідали нормам міжнародного права.

Служба безпеки України 12 листопада 2008 року порушила кримінальну справу за фактом розголошення державної таємниці у зв'язку з публікацією в інтернеті копії листа держкомпанії - експортера зброї "Укрспецекспорт" - з грифом секретності і коментаря до цього документа глави парламентської комісії Коновалюка. Після цього Коновалюка викликали на допит до СБУ.

Однак у навесні 2009 року Печерський суд закрив кримінальну справу проти Коновалюка.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Проти Ющенка можуть порушити справу за продаж зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути