вівторок, 10 червня 2008 14:30

Проти Тимошенко можуть порушити кримінальну справу

Генеральна прокуратура України має порушити кримінальну справу за фактом, оприлюдненим у заяві народного депутата від БЮТ Ігоря Рибакова. Таку думку висловив сьогодні на прес-конференції лідер Союзу лівих сил Василь Волга.

На його думку, Генпрокуратура повинна перевірити факти, оприлюднені.Рибаковим, де наголошується, що "уряд не тільки не зупинив дії незаконних схем, але і розширив арсенал способів контрабанди", і у разі підтвердження даного факту порушити кримінальну справу проти голови Держмитслужби Валерія Хорошковського і прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

У зв"язку з цим Волга надіслав відповідного листа генпрокурору Олександру Медведьку. "У зв"язку з тим, що заява народного депутата Рибакова стосується кримінальних дій, здійснених посадовими особами, - розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, - ми звертаємося до Вас з проханням дати офіційну відповідь: чи проводяться Генеральною прокуратурою України передбачені законами України дії з перевірки фактів, оприлюднених у заяві громадянина Рибакова. Якщо такі дії не проводяться, просимо Вас надати пояснення за фактом відсутності реакції з боку Генпрокуратури України", - сказано в тексті листа.

За словами Волги, якщо Генпрокуратура не відреагує на дане звернення, Союз лівих сил звернеться до суду, який може в примусовому порядку змусити ГПУ відреагувати на даній лист.

Нагадаємо, Рибаков 6 червня 2008 р. написав заяву про вихід зі складу коаліції, в якому звинуватив у корупції діючий уряд, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Проти Тимошенко можуть порушити кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі