понеділок, 07 квітня 2014 14:58

Проти сепаратистів на сході готують антитерористичну операцію

Проти сепаратистів на сході готують антитерористичну операцію
Фото: ua.euronews.com

Завтра Верховна Рада розгляне закон про посилення кримінальної відповідальності за сепаратизм та інші злочини проти держави.

Про це заявив в.о. президента України Олександр Турчинов у своєму звернення до українців.

"Відповідно до українського законодавства, буде поставлене питання про заборону діяльності політичних партій та громадських організацій, що стоять на позиціях сепаратизму та працюють на країну-агресора, проти власної держави і її народу. Я з повагою ставлюсь до різних політичних поглядів, в тому числі, і наших опонентів. Але сепаратизм та використання зброї проти власної держави, що несе пряму загрозу безпеці і життю наших громадян - це не політика. Це важкий злочин! А проти злочинців ми будемо діяти адекватно та рішуче", - йдеться в повідомленні.

Турчинов також зазначив, що на сході країни наразі розігрується кримський сценарій. До проблемних регіонів вилетіли очільниики силових відомств. Крім того, Турчинов повідомив, що на противагу сепаратистам українська влада створила Антикризовий штаб, а проти тих, хто взяв у руки зброю, будуть проводитись антитерористичні заходи.

"Посилено захист Східного кордону нашої країни. Враховуючи пасивну поведінку деяких структур місцевих правоохоронних органів, вони будуть доукомплектовані за рахунок підрозділів з інших регіонів. Для координації діяльності силових структур ми направили до Харкова міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова, до Донецьку - першого віце-прем'єр-міністра Віталія Ярему, до Луганська - Секретаря РНБО Андрія Парубія та голову СБУ Валентина Наливайченка", - повідомив Турчинов.

Нагадаємо, 6 квітня проросійські мітингувальники захопили будівлю Харківської ОДА. У Донецьку радикально налаштовані активісти захопили будівлю ОДА та СБУ. В Луганську сепаратисти взяли штурмом Управління СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Проти сепаратистів на сході готують антитерористичну операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі