середа, 17 жовтня 2012 23:25

Проти Олега Канівця агітує УНА-УНСО

У селі Великі Дідушичі Стрийського району Львівської області 16 жовтня затримали автомобіль з пасажирами, одягненими у камуфляжну форму УНА-УНСО. В машині були агітаційні матеріали кандидата до Верховної ради по виборчому округу №126 від партії УДАР Андрія Кота та листівка, в якій паплюжиться честь і гідність його конкурента від ВО "Батьківщина" Олега Канівця.
- Про те, що в селі поширюють агітки проти Олега Леонідовича, мені повідомив сільський голова Великих Дідушичів Олексій Ілик, - розповідає довірена особа кандидата Віталій Михайльо. – Я звернувся в чергову частину райвідділу міліції і поїхав на місце події. Там на стовпі електроопори побачив на агітаційному плакаті Олега Канівця наліпку з написом "тушка", зірвав її. Приїхала слідчо-оперативна група. Міліціонери оглянули автомобіль "опель корса", що стояв на узбіччі. Там виявили аналогічні наліпки – всього 239 штук. Міліціонерам заледве вдавалось стримувати обурених мешканців села, які хотіли на місці покарати зловмисників.

Серед тих, хто розповсюджував агітки, був голова Львівської обласної організації УНА-УНСО Петро Байса. Один з розповсюджувачів виявився неповнолітнім. В протоколі за нього розписався юрист Стрийської міської організації партії УДАР Роман Росипець, якого розповсюджувачі викликали по телефону.

В автомобілі знайшли три "інструкції агітатора", що складаються з чотирьох сторінок. Окрім правил поведінки описані переваги кандидата Андрія Кота та інформація під заголовком "Хто такий Олег Канівець?" Також були друковані тексти з заголовками "Тушка" (або історія життя кандидата "Х")" та "Чому Олег Леонідович Канівець не може бути єдиним кандидатом від опозиції на виборах до ВР України по мажоритарному округу". Вся продукція – без вихідних даних. Окрім цього виявили документ під назвою "Матеріальне забезпечення похідних груп для передвиборчої роботи в селах Стрийського і Жидачівського районів", підписаний керівником агітгруп Петром Байсою.

- Ще 5 жовтня цього року були затримані і передані правоохоронцям Жидачівського райвідділу міліції особи, якими також розповсюджувалась наклепницька інформація щодо Олега Канівця ніби то від руху ЧЕСНО, і які свідчили, що завдання поширювати ці наклепи вони отримали в штабі УДАРу, - коментує Олег Канівець. – Однак до цього часу правоохоронці не дали жодної відповіді на заяву про це правопорушення. Виникає законне питання: чи нестиме відповідальність за дії свого кандидата Віталій Кличко, як він про це публічно заявляв на своєму виступі в Стрию? І якою має бути ця відповідальність?

 

Зараз ви читаєте новину «Проти Олега Канівця агітує УНА-УНСО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі