середа, 15 вересня 2021 15:46

Проти Лероса відкрили кримінальну справу

Проти Лероса відкрили кримінальну справу
Лероса виключили з фракції "Слуга народу" торік у вересні. Фото: УНІАН

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 14 вересня відкрила кримінальне провадження та доручила ДБР слідство щодо можливого скоєння злочину народним депутатом Гео Леросом.

Про це повідомив начальник відділу ДБР Максим Зінорук.

Підставою для цього стала публікація у Telegram відео, де імовірно фігурує Лерос.

"На відео особа, схожа на народного депутата Гео Лероса, шукає співучасників для імітації нападу на себе", - сказав Зінорук в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак телефонував Козаку щодо "вагнерівців" - Лерос

Справу кваліфікували як підготовку до злочину та введення в оману суду або іншого уповноваженого органу. Однак за результатами слідчих дій та за наявності інших підстав кваліфікацію можуть змінити.

Зараз тривають першочергові та процесуальні дії. Планують призначити експертизи для підтвердження або спростування наявності монтажу на відео, ідентифікації зображеної особи, а також дослідження змісту розмови.

У серпні 2020-го Гео Лерос повідомив про підпал його автомобіля Mercedes Benz.

1 вересня того ж року фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила його з лав. Цьому передував виступ Лероса з трибуни парламенту. Нардеп звинуватив президента Володимира Зеленського у змові з олігархами.

13 вересня 2021 року ДБР із посиланням на змонтоване відео заявило, що Лерос начебто обговорював деталі організації нападу на себе й підпалу своєї автівки. Нардеп все заперечує.

Зараз ви читаєте новину «Проти Лероса відкрили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі