неділя, 22 листопада 2020 20:20

Проти членів ДВК у Львові відкрили три провадження

Проти членів ДВК у Львові відкрили три провадження
Фото: Нацполіція

У Львові відкрили три кримінальних провадження за фактами підписування представниками дільничних виборчих комісій протоколів про підрахунок голосів виборців до завершення голосування.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

"Сьогодні, 22 листопада, за результатами перевірок повідомлень про порушення виборчого законодавства на одній з виборчих дільниць у Личаківському та двох виборчих дільницях у Сихівському районах Львова, слідчі відкрили три кримінальних провадження за ч.4 ст.158-3 ККУ.

В усіх трьох випадках встановили, що представники дільничних виборчих комісій підписали протоколи про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявленя громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаних протоколів.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п'ять років", - йдеться в повідомленні.

У неділю, 22 листопада, відбувається другий тур виборів міських голів в 11 українських містах.

У Львові за посаду міського голови змагаються діючий мер Андрій Садовий ("Самопоміч") та Олег Синютка ("ЄС").

Зараз ви читаєте новину «Проти членів ДВК у Львові відкрили три провадження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі