четвер, 21 жовтня 2021 14:43

"Просто катастрофа. Забракло авторитарних кроків" - Головаха про вакцинацію

"Просто катастрофа. Забракло авторитарних кроків" - Головаха про вакцинацію
Слово і діло

Президент Володимир Зеленський керує Україною, ніби студією "Квартал 95". Про це в інтерв'ю Gazeta.ua каже Євген Головаха, заввідділу соціально-політичних процесів Інституту соціології Національної академії наук.

"Зеленський як був керівником "Кварталу 95", так і не покинув це. Видно з обойми наближених людей, як перетасовує кадри. Надто важко вийти із "Кварталу", він там виріс як керівник. Україна Зеленського нагадує "Квартал 96". Його навички керівництва студією сильно відчуваються. Багато проблем не розв'язані, люди незадоволені. Ціни, війна, корупція. Усе це залишається на порядку денному", - вважає він.

За його словами, до проблем ще додався ковід.

"Провалили програму вакцинації. Маємо 15 відсотків щеплених. Не тільки через те, що влада погана. У нас вельми несвідома більшість людей, не хочуть вакцинуватися. Просто катастрофа. Як можемо йти в Європу, де вже 60-80 відсотків вакцинувалися? Треба було проводити жорсткішу політику. Влітку вже були вакцини й можна було робити обмеження, щоб люди щепилися. Як зараз в Одесі біжать вакцинуватися, щоб можна було сходити в ресторан. Тут авторитарних кроків не побачили", - сказав Головаха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зеленського може перемогти тільки новий Зеленський" - Євген Головаха

Ще однією нерозв'язаною Зеленським проблемою є корупція.

"Не провели жорстку реформу судів, прокуратури. Без розв'язання цих проблем не маємо європейської перспективи. Тут мало зроблено. Шанси втрачені. Це мали б бути перші рішення. Другий втрачений шанс - Зеленський міг би більше спілкуватися з людьми. Він це вміє. Тепер боротьба з корупцією затягнеться надовго", - підсумував соціолог.

Зараз ви читаєте новину «"Просто катастрофа. Забракло авторитарних кроків" - Головаха про вакцинацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі