пʼятниця, 18 червня 2021 04:19

Проросійський олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента - "Схеми"

Проросійський олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента - "Схеми"
Новинський таємно відвідував Офіс президента. Фото: РБК

Олігарх і позафракційний народний депутат Вадим Новинський непублічно відвідував Офіс президента.

Знімальна група зафіксувала, як 27 травня Новинський на Toyota Camry з номерами прикриття виїхав з воріт будівлі Державного управління справами, "таємного заїзду" до Офісу президента. За воротами він вийшов з машини і пересів в свій Mercedes, після чого обидва автомобілі виїхали, повідомляє програма "Схеми".

В Офісі президента розповіли, що говорили з Новинським про "міжконфесійний діалог" і "задоволенні духовних потреб суспільства".

У відповідь на запит в пресслужбі ОП підтвердили візит Новинського. Там сказали, що олігарх зустрічався з радником глави ОП Михайлом Подоляком.

"Зустріч відбулася в рамках процесу уточнення комунікаційної стратегії задля покращення міжконфесійного діалогу і можливим контактам представників держави з представниками Церков, зокрема, Української православної церкви (УПЦ МП)", - йдеться у відповіді Банкової.

"Також обговорювалися питання можливостей більш повного задоволення духовних потреб суспільства, впливу рівня задоволення таких потреб на оцінку якості життя різними групами населення, підходи до інформаційного забезпечення", - додали в ОП.

Новинський в коментарі "Схемам" підтвердив факт зустрічі, але відмовився повідомити подробиці. "Є якісь речі, які напоказ не робляться, і про них говорити не можна. Помилка журналістів, що кожен депутат чи кожен відвідувач повинен про них говорити", - сказав депутат.

На уточнення про "духовні потреби суспільства" Новинський сказав: "Так. Вам же все вже відповіли. Я знаю".

Про номери прикриття олігарх сказав, що "просто приїхав з одним товаришем, і потім на цій машині виїхав, ось і все".

Пізніше на уточнення, чи не суперечить візит Новинського в ОП президентському курсу на деолігархізацію, в пресслужбі відповіли: "На зазначеній зустрічі не було осіб, уповноважених на прийняття державних рішень, тому підстав для будь-яких припущень щодо порушень діючої політики немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз Медведчук принижений, за Порошенка він був на мазі - колишній нардеп

Колишньому віцепрем'єру в уряді Азарова Борису Колесникову, який заявив про створення партії "Україна - наш дім", не варто розраховувати на перемогу на наступних парламентських виборах. Його політсила може стати тільки медійним конкурентом ОПЗЖ.

Зараз ви читаєте новину «Проросійський олігарх Новинський непублічно відвідував Офіс президента - "Схеми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі