середа, 11 грудня 2019 19:48

Проросійська група Коломойського загострює ситуацію у "Слузі народу"

Проросійська група Коломойського загострює ситуацію у "Слузі народу"
У "Слузі народу" загострюють внутрішній розкол, каже експерт. Фото: УНІАН

Справи проти п'ятого президента Петра Порошенка завершаться пшиком.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Шанси на переслідування Порошенка майже нульові. Захід дав чіткий сигнал — цього робити не можна.

Зеленському вже нагадують про Януковича. На заході будь-які кримінальні справи проти п'ятого президента сприймуть, як політичні. А наслідки будуть, як для Януковича, коли від нього відвернулись західні партнери. Для Зеленського це автоматично відіб'ється на політичній підтримці та отриманні наступного траншу МВФ, будь-якої іншої допомоги.

Генпрокурор Рябошапка не вносить подання. Бо є прозахідним, орієнтується на позицію ЄС і США. Він чудово розуміє політичні наслідки і для себе, і своєї репутації, якщо внесе подання на скасування недоторканності з Порошенка", - каже експерт.

"Слуга народу" проводила внутрішнє опитування, бо у фракції немає голосів на скасування недоторканності.

Проросійська група Коломойського, до якої зокрема входять Дубінський, Бужанський намагається наелектризувати ситуацію у фракції. Загострити внутрішній розкол, який і так існує.

Те, що депутатська недоторканність скасовується з 1 січня — великий міф. Вона залишається у повній мірі. У Кримінальному кодексі залишаються норми, які дозволять депутатам користуватися імунітетом", - також говорить Віктор Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк заявив про тиск Коломойського

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти п'ятого президента Петра Порошенка за фактом можливої державної зради під час підписання Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «Проросійська група Коломойського загострює ситуацію у "Слузі народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі