понеділок, 19 березня 2007 15:03

Прокуратура з"ясувала, як прослуховували Мороза

Генеральна прокуратура України встановила, де, звідки і як прослуховували розмови голови Верховної Ради України Олександра Мороза з Послом Великої Британії. Про це сьогодні повідомив начальник головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олександр Дегтярьов.

За його словами, слідство у справі ведуть активно, і "наразі встановили джерело можливого прослуховування". Втім, зауважив Дегтярьов, для підтвердження цього проведуть ще ряд слідчих дій.

12 січня лідер фракції Соціалістичної партії України Іван Бокий оприлюднив заяву з вимогою розслідувати факт прослуховування телефонних розмов Мороза, посилаючись на те, що в одному з Інтернет-видань з"явився фрагмент телефонної розмови Олександра Мороза з одним із британських дипломатів

На початку лютого Генпрокуратура України порушила кримінальну справу за фактом прослуховування телефонних розмов спікера. Справу порушили за ознаками злочину, який передбачений частиною 2 статті 163 Кримінального кодексу України, тобто за фактом порушення таємниці телефонної розмови.

27 лютого генеральний прокурор України Олександр Медведько повідомив, що у справі про прослуховування Мороза ще нікому не висунули обвинувачення, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура з"ясувала, як прослуховували Мороза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі