субота, 17 травня 2008 18:22

Прокуратура взялася за зіпсований паштет, яким дискредитували Черновецького

Прокуратура Голосіївського району Києва порушила кримінальну справу щодо осіб, котрі розповсюджували набори недоброякісних продуктів харчування від імені блоку Леоніда Черновецького.

Як йдеться у повідомленні прокуратури, справу було порушено за ст. 157 ч. 3 КК України (перешкоджання здійсненню виборчого права) на підставі повідомлення секретаря Київради Олеся Довгого за матеріалами дослідчої перевірки.

Прокуратурою встановлено, що дії осіб мали на меті дискредитацію

"Блоку Леоніда Черновецького" на виборах, а продукти харчування не відповідали вимогам законів про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення та про безпечність та якість харчових продуктів.

У вказаній кримінальній справі дані доручення ГУ СБУ у м. Києві та Київській області та ГУ МВС України в м. Києві для встановлення всіх осіб, причетних до зазначених подій.

Одночасно прокуратура міста Києва звертається до киян із застереженням щодо одержання від будь-яких осіб побутових товарів, грошових коштів та передачі іншим особам своїх особистих документів.

"Шановні кияни! Спокуса одержати будь-яку винагороду позбавить Вас не тільки права вільно обирати, але й може спричинити шкоду Вашому здоров"ю чи призвести до втрати майна", - йдеться у повідомленні.

Крім того, прокуратура нагадує, що підкуп виборця, фальсифікація виборчих документів: їх підробка, передача іншій особі виборчого бюлетеня, незаконне знищення виборчої документації, порушення таємниці голосування, а також викрадення чи приховування виборчого бюлетеня – є кримінально караними діяннями, за які Кримінальним кодексом України передбачені різного виду покарання, аж до позбавлення волі строком до 6-ти років.

Як відомо, раніше Довгий заявляв про виявлення вантажівки з зіпсованими продуктами, які роздавали нібито від імені Черновецького, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура взялася за зіпсований паштет, яким дискредитували Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі