середа, 01 липня 2020 17:15

Прокуратура назвала запобіжний захід для Порошенка

Прокуратура назвала запобіжний захід для Порошенка
Порошенко вдруге прийшов у суд по справі щодо нього. Фото: Еспресо TV

Сторона обвинувачення просить обрати п'ятому президенту, народному депутату Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на 8 днів до 10 липня.

"Прошу застосувати до Петра Порошенка запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання у межах строку досудового розслідування, тобто до 10.07.2020", - цитує прокурора з зали суду "Українська правда".

10 липня закінчується термін розслідування справи щодо Порошенка. Водночас, уже є клопотання прокуратури про продовження термінів розслідування.

У ДБР заявили, що захиснику Порошенка уже вручили копію клопотання про продовження терміну досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні.

Клопотання про продовження термінів досудового розслідування до 6 місяців має розглянути Печерський райсуд, окремо від розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будуть бігти вони до Москви і Ростова" - Турчинов з'явився під судом

Представники обвинувачення заявили, що Порошенко нібито чинить тиск на депутатів фракції "Європейська солідарність", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Це обурило групу народних депутатів "ЄС", присутніх у залі суду. Ірина Геращенко заявила, що такі висловлювання є злочином, і вимагала внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань і її розслідування.

Після оголошення клопотання прокуратури захист, вивчивши документи, звернув увагу на відсутність дати у ньому.

"Це не клопотання, а папірець, незрозуміло, де і як виготовлений", - заявив адвокат Ігор Головань.

Адвокат Ілля Новіков припустив, що частина матеріалів просто могла залишитися від колишнього клопотання прокурорів, в якому прокуратура просила арешт.

Захист стверджує, що заявлене клопотання не є чинним.

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва знову розглядає запобіжний захід Петру Порошенкові.

Порошенка підозрюють у справі щодо незаконного призначення першого заступника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура назвала запобіжний захід для Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі