середа, 10 жовтня 2012 19:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

Прокуратура Львівщини з'ясовує законність рішення облради щодо відміни "мовного" закону

Прокуратура Львівщини з'ясовує законність рішення облради щодо відміни "мовного" закону
Прокуратура вимагає аудіозапис і результати голосування сесії про визнання недійсним на території Львівщини "мовного" закону. Фото: gazetavv.com

Голова Львівської облради Олег Панькевич отримав вимогу прокуратури Львівської області про надання стенограми пленарного засідання сесії облради за 9 жовтня, коли депутати визнали недійсним "мовний" закон.

Як ідеться в повідомленні прес-служби Львівської облради, прокуратура вимагає аудіозапис і результати голосування сесії про визнання недійсним на території Львівщини закону "Про основи державної мовної політики".

Прокуратура вимагає зазначені документи, оскільки проводить перевірку законності цього рішення. Голова облради Панькевич повідомив прокурору, що рішення не підписано і не набуло чинності. Згідно з регламентом, на це відводиться 5 робочих днів після голосування на сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові "мовний" закон визнали нечинним на території області

"Після вступу в силу рішення "Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.03 2012 №405 "Про затвердження програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки (у новій редакції)", Львівська обласна рада зможе надати матеріали по його підготовці", - йдеться в листі, направленому до прокуратури області.

Нагадаємо, 9 жовтня 2012 року на сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили рішення визнати нечинним закон України "Про засади державної мовної політики" на території Львівщини враховуючи його антидержавну сутність і грубе порушення процедури прийняття у Верховній Раді України. Таке рішення було прийнято на додаток до програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки (у новій редакції).

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Львівщини з'ясовує законність рішення облради щодо відміни "мовного" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі