середа, 22 грудня 2010 14:36

Прокуратура діє, як каральний меч в руках влади – Парубій

Прокуратура діє, як каральний меч в руках влади – Парубій

Народний депутат із фракції НУ-НС Андрій Парубій вважає доповідь заступника генерального прокурора Євгена Блажівського у Верховній Раді театром абсурду. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ті, хто сподіваються, що по 16 грудня буде законне розслідування, глибоко помиляються. Ми маємо приклад 27 квітня. Справа, яка відкрита по тим подіям, переповнена абсурду. Мене звинувачують у тому, що я перешкоджав діяльності голові Верховної Ради і депутатів. Це в той час, коли я, як депутат, не мав змоги виступити з трибуни, бо вона блокувалася представниками Партії регіонів. Крім того, я не міг проголосувати проти бандитських харківських угод, бо наші місця були зайняті бандитами із Партії регіонів", - зазначив депутат.

"Тоді на "Нашу Україну" був здійснений бандитський напад. Але в результаті кримінальну справу відкрили проти Парубія і Гримчака. Це підтверджує, що прокуратура діє, як каральний меч в руках влади", - зауважив Парубій.

Політик наголосив, що 27 квітня відстоював інтереси Україні і не боїться залякувань влади. "Мені немає, чого соромитись. Якщо вони думають, що ми зупинимось через страх, що і проти нас може бути продовжена кримінальна справа, то глибоко помиляються", - підкреслив він.

Нагадаємо, 27 квітня опозиція намагалась завадити коаліції проголосувати ратифікацію угоди про перебування ЧФ РФ в Україні до 2042 року. У зв'язку з цими подіями, проти двох депутатів від НУНС - Юрія Гримчака та Андрія Парубія – було порушено кримінальну справу. Тоді генпрокурор підтримав подання слідчого прокуратури Києва про надання згоди Верховною Радою на притягнення до кримінальної відповідальності цих депутатів. Однак спікер Володимир Литвин повернув у Генпрокуратуру це подання.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура діє, як каральний меч в руках влади – Парубій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі