Ексклюзиви
пʼятниця, 05 березня 2021 11:34

Прокремлівська ОПЗЖ проштовхує російський "Спутник V". Степанов - за жодних обставин

Прокремлівська ОПЗЖ проштовхує російський "Спутник V". Степанов - за жодних обставин
Степанов нагадав депутату з ОПЗЖ, що Росія 7 років веде військову агресію проти України. Фото: @moz.ukr

В Україні за жодних обставин не реєструватимуть російську вакцину "Спутник V". Про це заявив з трибуни Верховної Ради міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Під час доповіді міністра народний депутат від ОПЗЖ Олександр Колтунович, який торік у березні з Медведчуком їздив до країни-агресора в держдуму РФ, заявив, що російську вакцину "Спутник V" випробовують в ЄС. "Коли ми вироблятимемо та вакцинуватимемося "Спутник V", - сказав він і назвав вакцину, яка зараз є в Україні - "третього світу".

На що Степанов відповів: "Щодо вакцини, про яку ви сказали, що вона для країн третього світу. Ви відносите Україну до такого переліку країн. Я - ні. Якщо ви відносите Велику Британію і Канаду, які також закуповують вакцину AstraZeneca - Covishield. Це дивно виглядає.

Ще раз кажу: українці вакцинуватимуться лише безпечними вакцинами. Інші не будуть зареєстровані на території країни.

Щодо "Спутник V". За жодних обставин російська вакцина не буде зареєстрована. Це перше (оплески в залі. - Gazeta.ua). Те що стосується реєстрації в інших країнах. В інших країнах Російська Федерація не забирала територію і не розв'язувала війну. І жодним аргументом ви мене не переконаєте".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська "вакцина", Азаров, "геноцид": як низка телеканалів займаються кремлівською пропагандою

2 лютого президент Володимир Зеленський запровадив у дію рішення РНБО, яким заблокував діяльність 3 телеканалів – "112", Newsone та ZIK. Персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи застосовуються, зокрема, до нардепа з ОПЗЖ Тараса Козака і юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали 8 місяців, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Тараса Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Прокремлівська ОПЗЖ проштовхує російський "Спутник V". Степанов - за жодних обставин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути