пʼятниця, 23 лютого 2007 10:26

Проді може знову стати прем"єром Італії

У Італії лідери правлячої лівоцентристської коаліції підтримали Романо Проді і висловилися за його повернення на посаду прем"єра. Партії, які входять у коаліцію, погодилися виконати 12 вимог, висунутих Проді. Серед них і схвалення зовнішньої політики уряду. Саме через цю програму, яку не підтримав Сенат, Проді в середу подав у відставку.

Як заявив П"єро Фассино, лідер лівих демократів, уряд займеться виконанням намічених Проді завдань. При цьому Фассино підкреслив, що всі групи, які входять в коаліцію, беззастережно підтримують Проді.

Представник комуністів, на яких, зокрема, очолюють відповідальність за відставку Проді повідомив:

- Я б хотів запевнити італійський народ, в тому, що далі ми будемо йти разом, - заявив представник комуністів, на яких покладають відповідальність за відставку Проді.

- Ця коаліція несамодостатня, ні в плані кількісному, ні в політичному. Зараз вони шукають сенаторів, які могли б стати на їхню сторону, але це несерйозно, - заявив лідер християнських демократів П"єр-Фердінандо Касині (правоцентристська опозиція).

Тепер слово за президентом Джорджо Наполітано. Він повинен вирішити, кому доручити формувати кабінет і чи є необхідність оголошувати нові вибори. Більшість оглядачів вважають, що Романо Проді все-таки отримає новий мандат, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «Проді може знову стати прем"єром Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі