середа, 17 грудня 2008 09:16

Проблеми із зарплатами посиляться з наступного року - Секретаріат Президент

Проблеми із зарплатами посиляться з наступного року - Секретаріат Президент
У Секретаріаті Президента України прогнозують наступного року збільшення кількості безробітних до 5 млн осіб і боргів по заробітній платі й пенсії. Про це сказав заступник глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний сьогодні на брифінгу.

Він відзначив, що при нинішніх тенденціях розвитку української економіки наступного року прогнозується збільшення кількості безробітних до 5 млн. На переконання Безсмертного, без розробки відповідних серйозних програм і виділення на них значних ресурсів таку ситуацію не вдасться виправити.

Також Безсмертний звернув увагу на те, що сьогодні в Україні відбувається накопичення поточної заборгованості і простроченої заборгованості з виплати зарплат. Він відзначив, що 48 млн грн простроченої заборгованості вже навряд чи вдасться закрити цього року, а понад 460 млн грн поточних боргів по зарплаті, напевно, будуть виплачені.

"Якщо прогнозувати  стан справ на перший квартал 2009 року, то стає очевидним, що така динаміка розвитку економіки, надходження ресурсів до державного і місцевого бюджетів призведе до того, що ми матимемо на березень серйозні проблеми з виплатами заробітної плати у бюджетній галузі", - сказав він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Проблеми із зарплатами посиляться з наступного року - Секретаріат Президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі