пʼятниця, 21 вересня 2007 11:51

Призовники ховаються від військкоматів

Міністр оборони України Анатолій Гриценко запевняє, що призов на строкову службу та звільнення тих, хто вже відслужив, пройдуть цієї осені згідно з планом.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Україна молода".

"Хочу заспокоїти людей: усе буде в порядку, буде плановий новий призов, так само, як не буде затримок зі звільненням цієї осені - усі хлопці до кінця листопада будуть вдома, а значна частина - ще раніше", - сказав Гриценко.

Він повідомив, що осінній призов–2007 в цілому, проходить нормально, але виникли додаткові політичні фактори, яких раніше не було. Зокрема, в окремих областях, очікуючи обіцяного скасування призову, хлопці вже ховаються від військкоматів.

Міністр навів приклад: у Шостці, що на Сумщині, було надіслано призовникам 300 повісток, а до військкомату з"явилося лише 10 чоловік - це 3%.

Гриценко наголосив, що поки що лише іде дискусія про терміни скасування призову, але діє чинний закон про військову службу, і його треба виконувати.

"З іншого боку, починають хвилюватися солдати, які сьогодні служать в армії і мають звільнятися в жовтні–листопаді. До мене звертаються стурбовані батьки, питають: чи не продовжать строкову службу для їхніх дітей, коли ніким буде комплектувати армію? Бо вони знають, що Президент має право на півроку продовжити термін строкової служби за виняткових обставин", - розповів Гриценко.

Міністр також повідомив, що загальна кількість юнаків, які призиваються на строкову службу, буде скорочуватися відповідно до збільшення числа контрактників, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Призовники ховаються від військкоматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі