вівторок, 27 липня 2021 20:02

Призначили нового головнокомандувача ЗСУ: що про нього відомо
5

Новим головнокомандувачем Збройних сил України став генерал-майор Валерій Залужний.

Про це на брифінгу повідомив прессекретар президента Володимира Зеленського - Сергій Никифоров.

"Президент вдячний Русланові Хомчаку за службу, але на місце головнокомандувача призначили Валерія Залужного", – сказав речник Зеленського.

До призначення 48-річний генерал-майор очолював оперативне командування "Північ", до цього був начальником Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ - першим заступником Командувача об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський влаштував кадрові перестановки в СБУ

 Валерій Залужний став новим головнокомандувачем Збройних сил України. Фото: mil.in.ua
До призначення 48-річний генерал-майор очолював оперативне командування "Північ". Фото: mil.in.ua
Генерал-майор Валерій Залужний. Фото: mil.in.ua
Генерал-майор Валерій Залужний під час прощання з загиблим офіцером 58-ї бригади Володимиром Шпаком. Фото: mil.in.ua
 Валерій Залужний замінив на посаді головнокомандувача Руслана Хомчака. Фото: mil.in.ua

У 2017 році отримав посаду начальника штабу — першого заступника командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ.

У 2009-2012 роках командував 51-ї окремою механізованою бригадою.

Військову кар'єру розпочав після закінчення загальновійськового факультету Одеського вищого об'єднаного командного училища.

У 1997 році з відзнакою завершив навчання, після чого пройшов усі щаблі військової служби від командира взводу до командира бригади.

У 2005 році вступив до Національної академії оборони України, у 2007 році закінчив навчання з золотою медаллю, призначений на посаду начальника штабу — першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області.

На цій посаді успішно проходив службу впродовж двох із половиною років.

13 жовтня 2009 року Залужного призначили командиром 51-ї окремої механізованої бригади, а 9 грудня 2019 року командувачем оперативного командування "Північ".

Руслан Хомчак йде з посади головнокомандувача Збройних сил України. Відповідне рішення ухвалив президент Володимир Зеленський.

Хомчака призначили начальником Генерального штабу - головнокомандувачем ЗСУ 21 травня 2019 року, замінивши Віктора Муженка. 31 травня його внесли до складу Ради національної безпеки і оборони.

27 березня 2020-го у зв'язку з поділом посад начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ Хомчака призначили головнокомандувачем.

Зараз ви читаєте новину «Призначили нового головнокомандувача ЗСУ: що про нього відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі