четвер, 03 квітня 2008 12:07

Приєднання України до ПДЧ не підтримають 8 країн - The New York Times

Президенту США Джорджу Бушу не вдалося домогтися підтримки найважливіших союзників щодо приєднання України і Грузії до плану дій щодо членства в НАТО.

Про це в четвер говориться в статті американської газети The New York Times, переклад якої наводить Инопресса.ру.

У ході дебатів на робочій вечері лідерів НАТО Буш так не зміг домогтися єдності від членів організації, повідомив у середу увечері високопоставлений німецький чиновник – проти виступили не менше семи країн.

Американський чиновник високого рангу в бесіді з журналістами розповів, що за вечерею не було прийнято остаточне рішення, але всі сторони погодилися, що важливо зберегти можливість для вступу України і Грузії в Північноатлантичний альянс.

У ході вечері в середу до Німеччини і Франції, що заявили, що не підтримають Україну і Грузію, приєдналися Італія, Угорщина і країни Бенілюксу, повідомив високопоставлений німецький представник.

За його словами, Буш визнав, що його позиція не була підтримана, а дипломати одержали завдання протягом ночі виробити якесь рішення, що заохочує прагнення України і Грузії, але не передбачає їхнього негайного приєднання до плану дій.

Робоча вечеря тривала на дві години довше, ніж планувалося. Через півтори години після офіційного завершення його залишили Лора Буш і інші перші леді.

"Дебати в основному розгорнулися серед європейців, – розповів представник американської адміністрації, який визнав, що частина союзників не підтримала президента Буша. – Вони досить сильно розійшлися, але це і на краще".

У свою чергу британська газета Independent у статті, переклад якої приводить Инопресса, відзначає, що Буша відмовився підтримувати і прем"єр Великобританії Гордон Браун.

"На зустрічі "мимохідь" на самміті в Бухаресті перед формальним банкетом Браун приєднався до Німеччини і Франції в закликах до американського президента бути обачним. Браун дав зрозуміти, що він підтримує план дій з підготовки до членства в НАТО для Грузії й України в принципі, але не стане наполягати на його ухваленні на нинішньому самміті", - пише газета.
Зараз ви читаєте новину «Приєднання України до ПДЧ не підтримають 8 країн - The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі