неділя, 13 квітня 2014 10:29

Приєднання східних регіонів до Росії малоймовірне - Тимчук

Приєднання східних регіонів до Росії малоймовірне - Тимчук
Фото: obozrevatel.com

Починаючи з 11 квітня, у східних регіонах України антиукраїнськими силами за ініціативи та підтримки Росії реалізовується сценарій, який був раніше запланований на 8 квітня, однак тоді був зірваний зусиллями українських "силовиків".

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав організатор спільноти "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За його словами головною ціллю озброєнних радикалів на сході є захоплення якомога більшої кількості будівель органів місцевої влади та силових відомств, військових об'єктів.

"За рахунок захопленого зброї озброїти якомога більшу кількість симпатизує екстремістам населення. В цілому - максимально дестабілізувати обстановку в регіоні", - написав він.

Такі дії мають стратегічну і тактичну мету, пише Тимчук.

"Тактична. Дати можливість Росії під час зустрічі в Женеві 17 квітня ставити питання про "нелегітимність" української влади, яку не сприймають цілі регіони України, і яка не контролює ситуацію в країні. Стратегічна. Завдання-мінімум - домогтися федералізації України. Завдання-максимум - розколоти Україну і вивести з її складу дестабілізіруемие регіони, проголосивши їх "незалежними" квазідержавними утвореннями", - написав він.

"За висновком групи "Інформаційне Опір", сценарій приєднання даних регіонів до РФ в даний час малоймовірний", - додав Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «Приєднання східних регіонів до Росії малоймовірне - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі