вівторок, 14 грудня 2010 09:55

Привласненням 40 тисяч гривень Луценком займаються 11 слідчих

Привласненням 40 тисяч гривень Луценком займаються 11 слідчих

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що Генпрокуратра "грубо шиє" йому кримінальну справу.

Про це у вівторок, 14 грудня, пише газета "Комерсант-Україна".

"Мені грубо "шиють" ту ж справу - про те, що я незаконно прийняв на роботу людину, яку можна приймати до 45 років, а йому було 47. Про те, що він отримав службове житло за рішенням комісії, до якої я не маю ніякого відношення", - заявив Луценко.

У прес-службі ГПУ виданню в понеділок повідомили, що Луценко і Леонід Приступлюк (водій екс-міністра - ред.) вже почали вивчати матеріали кримінальної справи.

"Їм оголошено про закінчення досудового слідства і надані матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Вони їх читають", - сказав глава прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Однак Луценко сказав газеті, що ще не приступав до вивчення матеріалів.

За його інформацією, з моменту, коли йому висунули звинувачення, було допитано близько ста свідків, і тепер матеріали справи налічують не 3 томи, а 24. Крім того, слідча група збільшилася з 3 слідчих з особливо важливих справ до 11.

Луценко не збирається затягувати з вивченням матеріалів, але говорить, що йому треба "спокійно і вдумливо все прочитати".

"Я так розумію, що це найбільш резонансна справа в Україні на сьогоднішній день, тому що такої кількості слідчих з особливо важливих справ не задіяно навіть у справі Зварича (колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич звинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах - ред.)", - іронічно сказав Луценко.

"Справа про злочинну змову міністра внутрішніх справ з його водієм з метою викрадення 40 тисяч гривень вийшла на перший план боротьби з організованою злочинністю в країні!", - додав він.

Колишній міністр внутрішніх справ упевнений, що в матеріалах справи немає доказів його провини.

"Всі звинувачення зводяться до того, що окремі працівники МВС, яких я звільнив у 2005 році, а також залишки Білоконя (співробітники, що працювали при голові МВС Миколі Білоконі в 2003-2005 роках - ред.), які сьогодні, природно, знаходяться під адміністративним тиском, дають свідчення про те, що Луценко особисто дав усне розпорядження, обов'язкове до виконання", - заявив екс-глава МВС.

"На таких підставах можна засудити будь-якого керівника. А ще можна стверджувати, що Луценко вбив Курочкіна (підприємець Максим Курочкін застрелений зі снайперської гвинтівки 27 березня 2007 року - ред.). Чому ні? Досить сказати, що я усно давав вказівки, обов'язкові до виконання", - додав Луценко.

Нагадаємо, кримінальну справу відносно Луценка було порушено 5 листопада. 13 грудня головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України завершило досудове слідство, висунувши остаточні обвинувачення щодо екс-глави МВС і одного з колишніх співробітників міністерства. Луценку зокрема інкримінують "привласнення державного майна в особливо великих розмірах".

Зараз ви читаєте новину «Привласненням 40 тисяч гривень Луценком займаються 11 слідчих ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі