середа, 23 січня 2008 14:45

Приватизаційний список Тимошенко особисто покаже Ющенку

Кабінет міністрів готує розгорнутий перелік підприємств для приватизації, який має включати близько 500 об"єктів.

Про це повідомив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

"Наскільки мені відомо, уряд зараз готує розгорнутий перелік підприємств для приватизації, який має бути подано на наступному засіданні. За моєю інформацією, там близько 500 підприємств", - сказав він.

Також Шлапак повідомив, що на найближчій зустрічі президента Віктора Ющенка і прем"єра Юлії Тимошенко мають бути надані і розглянуті пояснення керівництва Кабміну щодо низки об"єктів з переліку підприємств для першочергової приватизації.

"Якщо буде знайдено спільну мову, їх приватизацію буде продовжено. Якщо підприємства будуть наполягати на своїй точці зору, прем"єр-міністр пообіцяла повернутися до цього питання і зняти спірні підприємства з приватизації", - сказав він.

Шлапак також розкритикував окремі положення законопроекту Кабміну щодо змін приватизаційного законодавства.

"Важко коментувати документ, який ніхто не бачив. Я особисто ознайомився з ним лише за 15 хвилин до початку засідання уряду. Проте вимушений зізнатися, що згоден далеко не з усіма положеннями цього документу і можу назвати декілька з них, які є найбільш контраверсійними", - сказав він.

Зокрема, він розкритикував те, що законопроект передбачає можливість одноосібного розірвання угоди про приватизацію підприємства у разі згоди експертів Фонду держмайна і Кабміну.

"Тобто виключається судова процедура розриву угоди. Це є неприпустимим", - сказав Шлапак.

Також серед сумнівних моментів він зазначив можливість укладання безстрокової угоди, а також положення законопроекту, яке дозволяє не повертати кошти покупцю підприємства у випадку розриву приватизаційної угоди за ініціативи ФДМ.

Крім того, за словами Шлапака, за браком часу до законопроекту не було включено низку пропозицій президента, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Приватизаційний список Тимошенко особисто покаже Ющенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі