середа, 24 липня 2019 10:14

Притула розповів, що знає про спонсорів "Голосу"

Притула розповів, що знає про спонсорів "Голосу"
Притула заперечує, що партію "Голос" фінансував Пінчук. Фото:fakty.ua

Шоумен Сергій Притула пояснив фінансування партії Святослава Вакарчука "Голос" і відношення до цього олігарха Віктора Пінчука.

Про це шоумен розповів у передачі "Рандеву з Яніною Соколовою".

За даними Соколової, гроші партії дали гендиректор української інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала й олігарх Віктор Пінчук. Участь Пінчука Притула заперечив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притула пояснив, що треба робити з проросійськими ЗМІ в Україні

"Я точно можу сказати, що Пінчук не спонсорує "Голос". Це був один із головних рубіконів, які ми вирішили не переходити. Ще було кілька людей із першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу. Вона була дуже суттєва. Але на початку політичної кар'єри взяти гроші в олігарха - це вистрілити собі в ногу", - сказав Притула.

А ось Томаш Фіала, за його словами, до "Голосу" відношення може мати.

"Я думаю, що Томаш Фіала має відношення до нас опосередковано, тому що кілька людей із нашої команди пройшли "школу" інвестиційної компанії Dragon Capital і були не найгіршими фахівцями, якими розкидатися немає сенсу. Чи фінансує він особисто, я не знаю", - каже актор.

За його словами, у партії багато донорів і не всі хочуть бути названими. Притула каже, що гроші брати у них йому несоромно, тому що всі вони люди, які досягли всього самі. Серед таких - представники IT-індустрії та ресторатор Діма Борисов.

Також гроші на вибори давав Святослав Вакарчук (за словами Притули, 1,5 мільйона, але невідомо в якій валюті) і сам Сергій Притула - близько 200 тис. грн.
Актор запевняє, що зобов'язань перед спонсорами у партії немає.

"Я спілкувався з одним чоловіком і він сказав: "Я дам гроші, якщо буду знати. що таких, як я, буде багато". Ми не пішли шляхом "взяти гроші у одного папіка, зайти в Раду, а потім ці гроші відпрацьовувати". У нас багато донорів різнопланових - середніх, дрібних. Люди приносили 10 тисяч доларів, а інші приносили 1,5 мільйонів гривень. Жодна з цих персон не має на нас впливу", - сказав Притула.

Він додав, що 5 серпня "Голос" опублікує підсумковий звіт про свої фінанси.

На 118 виборчому окрузі у Львові перемагає кандидат від партії "Голос" Галина Васильченко. Це результати за підрахунком 100% протоколів.

Зараз ви читаєте новину «Притула розповів, що знає про спонсорів "Голосу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі