пʼятниця, 20 вересня 2019 15:41

Пристайко сказав, хто має контролювати Донбас на момент виборів

Пристайко сказав, хто має контролювати Донбас на момент виборів
Копромісом у процесі перемовин може стати міжнародний контроль. ФОТО: "РБК-Україна"

Місцеві вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей проводитимуть за українським законодавством. Українське законодавство не передбачає самопроголошених ЛНР і ДНР.

Так міністр закордонних справ Вадим Пристайко відповів на питання "Європейської правди" щодо того, хто має контролювати територію на момент виборів.

"Вибори проводитимуть на основі українського закону про вибори. Ми не можемо собі уявити, яким чином їх проводити у цьому випадку. Український закон не передбачає жодних ЛНР і ДНР, жодних іноземних збройних формувань. Це – вичерпна відповідь", — сказав він.

Компромісом у процесі перемовин може стати міжнародний контроль, вказав міністр. Хоча він і непередбачений законом.

"Хто будуть ці міжнародні представники? Скільки їх? На яких ділянках? Скільки людей забезпечують безпеку? Це все – дуже складні питання, які доведеться вирішувати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори на Донбасі: Пристайко прокоментував голосування переселенців

18 вересня міністр закордонних справ Вадим Пристайко погодився на "формулу Штайнмаєра", щоб врегулювати ситуацію на окупованій частині Донбасу.

"Формула Штайнмаєра" передбачає надання Донбасу особливого статусу, місцеві вибори за стандартами ОБСЄ, після цього — виведення російських військ і встановлення контролю над кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Пристайко сказав, хто має контролювати Донбас на момент виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі