неділя, 07 вересня 2014 18:35

"Припиніть брехати!" - правди і люстрації вимагали від влади цього тижня

Gazeta.ua пропонує підбірку найяскравіших акцій протесту, які відбулися в Україні цього тижня, з 1 по 7 вересня. Головна теза активістів — очищення влади. Крім того, мітингувальники вимагали правдивої інформації щодо подій в зоні АТО.
На тижні у Харкові та Дніпропетровську також відбулися акції на підтримку маріупольців, які перебувають в напрузі через концентрацію російських сил під містом.

2 вересня, Київ
Під ВР зібралося близько 200 прихильників ВО "Свобода", які вимагають прийняти закон про люстрацію, а також зміни в закон про вибори народних депутатів і проведення позачергових виборів до парламенту за новим законом.


2 вересня, Київ
Під Верховною Радою сьогодні зібрались матері солдатів з 51-ї механізованої бригади. Вони вимагають як в Ради, так і в Президента визволити їхніх синів з полону бойовиків в Сніжному. Жінки тримають плакати "Геть бездарних командирів!", "Ми за мир на всій землі".



4 вересня, Київ
Під Адміністрацією президента розпочався мітинг бійців добровольчих батальйонів, які повернулись з АТО та їх родичів. Одна частина бійців вимагає припинення бойових дій та проведення переговорів, інші — продовжувати бойові дії. Однак більшість учасників мітингу сходяться в одному — влада має говорити правду. "Припиніть брехати", — кричали люди.

Автор: Gazeta.ua
 

4 вересня, Київ
Активісти пікетували Верховну Раду України з вимогою проголосувати за закон "Про очищення влади".

4 вересня, Київ
Активісти Громадянського руху "Відсіч" провели під стінами Держкіно акцію протесту проти трансляції на вітчизняних телеканалах російських фільмів, що загрожують національній безпеці України. Акція називалася "Не пустимо в хату російську вату!". Активісти влаштували коротке театралізоване дійство, під час якого "намагалися очистити домівку пересічного українця від російської вати, що лізе з телеекрану".

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 


4 вересня, Маріуполь
Розпочався мітинг проти російської агресії в районі колишнього пам'ятника Леніна на площі Свободи. Цього дня силами прикордонних військ і спецбатальйону "Азов" відбита розвідка боєм, яку зробив ворог з боку Новоазовська. Знищені 4 танка ворога.


4 вересня, Харків
Громадські активісти та харків'яни пройшли ходою до консульства Росії, куди принесли труну та опудало президента сусідньої країни Володимира Путіна.

4 вересня, Харків
Громадські активісти Харкова влаштували акцію на підтримку жителів Маріуполя. Біля пам'ятника Шевченку люди їли хрін, зазначивши, що східні області, де наразі йдуть бойові дії, не будуть відділені від України.

4 вересня, Дніпропетровськ
У Дніпропетровську відбулась акція протесту проти російської агресії "Стоп-Путін". Учасники акції підготували звернення до російського народу із закликом "спинити Путіна".

5 вересня, Київ

Біля Кабміну зібралися матері та дружини 12 батальйону, які вимагали повернення їхніх чоловіків із зони АТО. Як повідомив один із бійців батальйону, до них жодна допомога не надходила. Батальйон фактично розбитий, хлопці не мають екіпіровки та техніки.

Автор: УНН
 
 
Зараз ви читаєте новину «"Припиніть брехати!" - правди і люстрації вимагали від влади цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі